Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené mleté ptáčky

Autor receptu: Bobina (87 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso důkladně promícháme s vejci a pak s vodou. Až se všechno dobře spojí, osolíme a okořeníme. Vmícháme solamyl a strouhanky tolik, aby vznikla hustá hmota. Dáme do chladu na hodinu odpočinout. Masovou hmotu rozdělíme na 8-10 částí a z každé utvoříme placku. Potřeme hořčicí, položíme kousek vajíčka, párku, okurku, zabalíme a zformujeme malé šišky. Na větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme trochu oleje. Každý ptáček obalíme v hladké mouce a prudce ze všech stran opečeme. Vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a za stálého míchání necháme zesklovatět. Ptáčky vrátíme do pánve k cibuli, podlijeme trochu horkou vodou a pod pokličkou dusíme 30-40 minut. Pak ptáčky vyndáme. V půl hrnku vody rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky a přilijeme do šťávy v pánvi. Rozmícháme, přidáme lžíci hořčice, posekané zbytky vejce, párku a okurků, případně podle potřeby dosolíme. Vrátíme ptáčky a ještě 15-20 minut povaříme. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |7. srpna 2013
často se tu objevují cizí fota- s úplně jinou tématikou... Odpovědět
Bobina |24. června 2013
Já ji tam ale nepřidala, dal ji tam nějaký jiný uživatel! Už jsem ji vymazala. Odpovědět
Sofii |24. června 2013
Opět moje vlastní fotka, ukradená z jiného webu...... Odpovědět
zimolka |24. června 2013
1+ Odpovědět
Januse |27. května 2013
ptáček zase jinak Odpovědět
planeta |22. května 2013
je to jako malá sekaná, dobrý nápad Odpovědět
david.kruml.1 |2. května 2013
paráda super nápad Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavý recept. Odpovědět
JanaB |30. dubna 2013
Vyzkouším Odpovědět
Aggie|28. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!