Staňte se našimi fanoušky na:

Dušené pórky s karamelizovanou cibulkou

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Pórkům odkrojte kořínky a část tmavě zelených listů. Odstraňte i všechny poškozené a nevzhledné části a pórky důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, zvlášť mezi listy, kde by mohl ulpět písek. V hrnci si dejte vařit vodu, osolte, vložte pórky a velmi krátce, asi 3 minuty, povařte. Ihned zchlaďte pod studenou vodou. V pánvi rozehřejte část másla a osmažte na něm jemně nakrájenou cibulku. Trochu osolte, opepřete, posypte cukrem, zastříkněte octem a nechte zkaramelizovat. Pórky podávejte přelité zkaramelizovanou šťávu a s kousky chladného másla jako samostatnou chuťovku nebo jako přílohu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!