Staňte se našimi fanoušky na:

Dva naše recepty na ovesné vločky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vločky jako mozeček 40g oleje, 50g cibule, 150g ovesných vloček, 1/4l vody nebo mléka, 4 vejce, 200g českého salámu nebo gothaje, sůl, mletý pepř, zelená nasekaná patrželka, kečup Na pánev nalijeme olej, necháme ho rozpálit, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, ovesné vločky a necháme to zrůžovět. Pak zalijeme vodou a necháme dusit, až se všechna odpaří. Vmícháme nakrájený salám, rozšlehaná vejce, opepříme a za stálého míchání necháme ztuhnout. Posypeme petrželkou a podle chuti přelijeme sladkým nebo ostrým kečupem. Jako příloha se hodí pečivo nebo chléb. Dušené jako příloha 1 šálek ovesných vloček, 1/2 šálku vody, sůl, 1 lžička másla, 1/2 menší cibule, petrželka Vločky přebereme a namočíme na 6 hodin do studené vody, ve které je potom uvaříme. Přidáme na másle zpěněnou cibuli a nasekanou petrželku, necháme vydusit nahusto. Lžící namočenou ve vodě nebo v másle vykrajujeme noky do nízké zapékací mísy, pokropíme je másle a v troubě zapečeme. Hodí se jako příloha k bílému masu nebo dušené zelenině. Obměna ..... před zapečením můžeme vločky posypat strouhaným tvrdým sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!