Staňte se našimi fanoušky na:

Dva recepty na játrový knedlík

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Knedlík z kuřecích jater 5 rohlíků, 250g kuřecích jater, 3 vejce L, česnek podle chuti (asi 1 palička), sůl, pepř, hrst majoránky, asi 1 lžíce vepřového sádla Rohlíky nakrájíme na kostky a přidáme nahrubo nakrájená játra, zbavená poutek. Přidáme syrová rozšlehaná vejce a sádlo, které by nemělo být tekuté ani tuhé. Dál přidáme podle chuti prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme rozemnutou majoránku. Promícháme rukou a hmotou naplníme do fólie na tlačenku se zavázaným spodním koncem, obsah stáhneme dolů, volný konec zaškrtíme a zavážeme šňůrkou, co nebude klouzat. Vaříme v osolené vodě a podle tloušťky vaříme 25-40 minut. Knedlík s houbami a uzeným 4 housky 250g kuřecích jater, 75g moravského uzeného, 3 vejce L, 1 lžíce másla, 200g žampionů, česnek podle chuti (asi 1 palička), hrst majoránky, grilovací koření, sůl, pepř K houskám nakrájeným na kostky přidáme nakrájená játra, uzené maso a houby. Pak vmícháme rozšlehaná vejce, máslo, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a grilovací koření, a všechno promícháme. Naplníme fólii na tlačenku a vaříme cca 30 minut. * Střívko na tlačenku je k dostání v různých průměrech. Mě se osvědčil průměr 100 nebo 130.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!