MAKRELA V LEČU 2 makrely, 1 sklenice zeleninového leča, 1 lžíce červeného vína, 1 lžíce kečupu, máslo, pepř, nové koření, bobkový list, koření na ryby Na dno menšího pekáčku rozložíme lečo, přidáme koření, víno a kečup. Na směs položíme očištěné makrely bez hlav a ploutví, poklademe lupínky másla, posypeme kořením na ryby a zakryté pečeme 20 minut. Pak ryby obrátíme a dopečeme. MAKRELA ZAPEČENÁ S BRAMBORY 8 vařených brambor, 600g uzené makrely, 2 cibule, 2 vejce, 1 lžička oleje, sůl, sterilovaná okurka, rajče, tuk na vymazání mísy Makrelu vykostíme a rozdělíme na porce. Zapékací mísu vymažeme tukem, rozložíme kolečka cibule, vsypeme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, poklademe porcemi makrely, zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a upečeme. Hotové obložíme plátky rajčete a okurky.