Zeleninovým salátem Dvě větší štíhlé okurky oloupáme a nakrájíme na špalíky asi 4cm vysoké, na jedné straně je hluboko vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme s paprikovými lusky na jemné nudličky. Přidáme nastrouhanou syrovou mrkev, pokapeme olejem a citronovou šťávou, osolíme, osladíme a promícháme. Salátem plníme citronovou šťávou ochucené a osolené špalíky okurek, vršek přelijeme majonézou. Ozdobit můžeme petrželkou, citronem ap. Pěnovým sýrem Šest větších nakládaček omyjeme, oloupáme, podélně rozpůlíme a jadérka vydlabeme lžičkou. Půlky okurek naplníme sáčkem touto náplní: V misce utřeme máslo do pěny a přidáme tvaroh, sůl, cukr a kečup, dobře promícháme, přidáme ušlehanou šlehačku a metlou lehce prošleháme. Ozdobíme zelenou petrželkou.