S křenovou nádivkou 6 čerstvých paprik, 2 lžíce strouhaného křenu, 40dkg jablek, 1 malá cibule, 1 sterilovaná okurka, 1dkg kaparů, 25dkg majolky, cukr, sůl, pažitka Jemně nastrouhaný křen dáme do misky, přidáme omytá, oloupaná a na hrubším struhadle nastrouhaná jablka, drobně nakrájenou cibuli, nastrouhanou okurku, rozsekané kapary, trochu ocukrujeme, osolíme a zamícháme. Nakonec vmícháme majolku. Papriky podélně rozkrojíme, vyndáme jádřinec, naplníme směsí a posypeme nasekanou pažitkou. Hodí se jako příloha k pečenému i smaženému masu či rybám, k sekané nebo karbanátkům. S francouzským salátem Salát: 25dkg vařených brambor, sterilovaná zelenina - 8dkg mrkve, 6dkg zelených fazolek, 8dkg hrášku, 10dkg sladkokyselých okurek, 8dkg jablek, citron.šťáva, worcestr, 35dkg majolky, pepř, sůl Plněné papriky: 12 čerstvých paprik, 30dkg debrecínky, 30dkg nakyselo uvařeného květáku, 20dkg majonézy na zdobení a 12 ozdobných tulipánků z ředkviček Brambory, mrkev, fazolky, okurky (lehce vymačkáme) a jablka nakrájíme, s hráškem dáme do mísy. Osolíme, opepříme, okyselíme, pokapeme worcestrem, promícháme a nakonec vmícháme majolku. Papriky očistíme, sloupneme a rozkrojíme na půlky. Vyndáme jádřinec a naplníme salátem. Vršek ozdobíme kornoutky z debrecínky, růžičkami květáku, kvítky z ředkviček a hvězdičkami majonézy.