Staňte se našimi fanoušky na:

Dva recepty s čočkou

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ČOČKA NAKYSELO 1/2kg uzeného vcelku, sůl, 1/4kg velkozrnné čočky, 2 žluté cibule, 20g sádla, 20g hladké mouky, 50g červené čočky, 3 lžíce octa, 1 červená cibule, lžíce olivového oleje, kyselé okurky Uzené maso vaříme v osolené vodě asi hodinu doměkka. Velkozrnnou čočku probereme, propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme aspoň na 25 hodiny do studené vody. Nadrobno nakrájenou žlutou cibuli orestujeme na sádle, zaprášíme moukou, promícháme a ještě asi 3 minuty restujeme. Nabobtnalou čočku vaříme na mírném ohni 20 minut, pak do ní vmícháme cibuli a vaříme dalších 20 minut, 10 minut před koncem varu přidáme červenou čočku. Nakonec ochutíme solí a octem. Červenou cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji dozlatova. Hotovou čočku podáváme s plátkem uzeného, červenou cibulí a kyselými okurkami. SUMEC S ČOČKOU 4 filety ze sumce po 200g, 4 snítky tymiánu, kůra z citronu, 60g studeného másla, 40g přepištěného másla, sůl; Omáčka - 60g zauzené slaniny, 1dl červeného vína, 2a1/2 dl drůbežího vývaru, 1 dl demi glass, stroužek česneku, snítka tymiánu, sůl, 80g zelené čočky Puy, 1 menší mrkev, 1 menší bobkový list, snítka tymiánu, 1 šalotka rozkrojená na půl, 1 lžička sekané plocholisté petrželky, lístek bazalky, lžíce extra panenského olivového oleje, lžíce červeného vinného octa, mořská sůl, čerstvě mletý černý pepř Filety osolíme a opečeme na přepuštěném másle dozlatova z obou stran, přidáme studené máslo, česnek, citronovou kůru a tymián. Máslem po lžičkách rybu stále přeléváme. jemně zauzenou slaninu orestujeme na přepuštěném másle dozlatova. Ke konci přidáme rozmačkaný česnek a tymián. Zalijeme vínem a zredukujeme, přidáme vývar, demi glass a necháme 30 minut povařit a zredukovat na 1/4l. Přecedíme přes jemné síto a dosolíme. Čočku namočíme na 15 minut do studené vody, tu pak slijeme a znovu čočku zalijeme. přidáme zeleninu a bylinky, necháme vařit asi 10-12 minut na skus. Pal čočku přecedíme, zeleninu nakrájíme na kostičky, bylinky vyndáme a vyhodíme. Čočku dáme do mísy s pokrájenou zeleninou, přidáme bylinky, osolíme, opepříme, zjemníme olejem a dochutíme octem. Jako příloha se hodí bramborové pyré.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!