Noky s mušlemi - pozdrav od moře 1 svazek bazalky, 1 stroužek česneku, 75g strouhaného parmazánu, 150ml olivového oleje, sůl, pepř, 2 cibule, 500ml bílého vína, 500g slávek, 500g noků (z chladícího boxu), 2 lžíce smetany Z opláchnuté a otřepané bazalky ortrháme lístky, oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Bazalku rozmixujeme s česnekem, 50g parmazánu a 125ml olivového oleje. Pak pesto osolíme a opepříme podle chuti. Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a osmažíme v pánvi na lžíci oleje dosklovita. Pak cibuli podlijeme bílým vínem, přidáme slávky a vaříme pod pokličkou tak dlouho, až se všechny otevřou a z otevřených vyloupneme maso. Noky připravíme podle návodu na obalu. Smetanu zahřejeme, osolíme, opepříme a smícháme s pestem. Noky slijeme, smícháme se slávkami a zbytkem parmazánu, k tomu si dáme pesto. Noky s rajčátky, chilli a mandlemi 150g cherry rajčátek, 2 červené chilli papričky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 800g noků (z chladícího boxu), 1/2 svazku bazalky, 50g mandlí Cherry rajčátka nakrájíme, chilli podélně rozřízneme, zbavíme semen a lusky opláchneme. Oloupaný česnek a s chilli papričkami najemno nasekáme. V pánvi rozpálíme olej a česnek osmažíme dosklovita, pak přidáme chilli papričky a krátce orestujeme. Nakonec vmícháme rajčata, osolíme a opepříme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečně množství osolené vody a noky vaříme asi 5 minut. Jakmile vyplavou na povrch, vyndáme je a necháme okapat. Bazalku nakrájíme na jemné proužky. Mandle nasekáme, opražíme nasucho a s bazalkou vmícháme do rajčátek. Noky pak smícháme se směsí a rozdělíme na talíře.