ŠPENÁTOVÝ 500g čerstvého jarního špenátu, 4 vejce natvrdo, 150g uzeného boku, 1 velká červená cibule, 1 dl bio oleje, 2 lžíce vinné bio octa, mletý pepř, sůl Špenát důkladně omyjeme a pokud máme jen "zimní", musíme ho krátce spařit. Osušený natrháme na kousky a dáme do mísy. Přidáme plátky osmahnutého boku a na kolečka nakrájenou cibuli. Přelijeme zálivkou z octa, oleje, pepře a soli; přidáme osminky vajec. LISTOVÝ 2 listové saláty, 1 svazek ředkviček, 3 vejce natvrdo, 100g sýru Putýr-Horut, 3 filety ančoviček v bio oleji, 1 dl bio oleje, 2 lžíce bio balsamica Saláty natrháme na menší kousky, ředkvičky a oloupaná vejce nakrájíme na čtvrtky, sýr na kostičky a dáme do mísy. Ančovičky a cibulku nasekáme nadrobno, přidáme ocet a po kapkách zašleháme olej, nakonec zálivkou přelijeme salát.