Marcipánový dort
100
9
9
1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 2. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. 3. Žloutky s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Přidáme vodu, olej, mouku a prášek do pečiva. 4. Do jiné nádoby: Přidáme trochu soli a vyšleháme bílky. 5. Jemně vmícháme sníh z bílků do těsta. Asi 3/4 těsta nalijeme do připravené formy. Zbylou čtvrtinu obarvíme kakaem a nalijeme do formy na světlé těsto. 6. Mramorovou olejovou bábovku pečeme 45 minut při 180 °C. Zda už je bábovka pečena kontrolujeme pomocí píchání špejle. Po upečení vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout, vyklopíme, pocukrujeme a můžeme podávat.