Hladkou mouku společně s krupicovým cukrem prosejeme na vál. Ke směsi přidáme vejce a nakrájíme na malé kousky vychlazený tuk. Přísady promícháme nejlépe velkým nožem a potom rukama důkladně vypracujeme hladké a pevné těsto. Těsto rozdělíme na poloviny. K jedné prosejeme pravé kakao a přidáme sladkou smetanu. Opět rukama dobře prohněteme, aby těsto bylo kakaem rovnoměrně obarvené. Z obou kusů těsta vytvoříme bochánky, které každý zvlášť zabalíme do mikrotenové fólie a asi na hodinu uložíme do chladničky. Trochou hladké mouky posypeme pracovní desku a každý bochánek rozválíme na stejně velké obdélníkové pláty o tloušťce přibližně 2 mm. Kakaový plát položíme na světlý, lehce je k sobě přitlačíme a oba dohromady potom směrem od širší strany obdélníku stočíme. Vznikne váleček, který rozkrojíme na části dlouhé asi 20 cm a znovu je uložíme zabalené ve fólii na 1 hodinu vychladit do lednice. Troubu necháme předehřát na 180°C. Plech vytřeme trochou tuku. Válečky vyjmeme z lednice a rozkrájíme na kolečka silná asi 5 mm, která pokládáme na plech. Vložíme do trouby a pečeme po dobu asi 10 - 12 minut. Upečená, ještě horká kolečka sejmeme z plechu a necháme úplně zchladnout, např. na mřížce. Teprve potom je cukrujeme.