Linecké těsto: Z 210g hladké mouky, 140 g změklého másla, 70 g moučkového cukru, 2 žloutků, kůry z půlky citronu, 2 kapek vanilkové esence a špetky prášku do pečiva vypracujeme těsto. 2/3 těsta necháme světlého a 1/3 obarvíme přidáním 2 lžic kakaa. Připravíme si 2 vykrajovací formičky ve tvaru koleček ( jedno větší a jedno menší ). Ze světlého těsta vykrajujeme větší kolečka a poté z tmavého menší kolečka. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Mandlový krém: Mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty. Pak odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného míchání vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách do něj za občasného tření vmícháme vychladlou kaši. Pak přimícháme strouhané mandle. Zdobení tmavých koleček: Smícháme vodu s cukrem a třeme, až nám vznikne bílá hustší poleva ( můžeme přidat kapku mandlové tresti ) . Polevu nanaseme na tmavá kolečka a posypeme mletými ořechy, mletými mandlemi nebo strouhaným kokosem. Nachystáme si světlá kolečka, na která naneseme mandlový krém a nahoru dáme tmavé ozdobené kolečko.