Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
SVĚTLÉ TĚSTO 210g hladké mouky, 140g másla, 70g moučkového cukru,1 vejce, 1 vanilkový cukr TMAVÉ TĚSTO 190g hladké mouky, 20g kakaa, 140g tuk/máslo, 70g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr Všechny suroviny na světlé těsto zpracujeme, zabalíme do fólie a necháme v chladu odležet. Stejným způsobem zpracujeme suroviny na tmavé těsto. Z vychlazených těst postupně vyválíme vždy 1 světlý a 1 tmavý tenký proužek těsta. Položíme je vedle sebe a spleteme s tmavým proužkem. Spletené proužky krájíme na 5-7 cm dlouhé kousky a rozložíme je na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 8 minut na 180°C.