Staňte se našimi fanoušky na:

Dvoupatrový dort

Autor receptu: brnca (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Makový korpus: hladkou mouku, cukr krystal a mletý mák smícháme. Přidáme 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 50g másla a 1/4 l mléka. Vše smícháme nejlépe šlehačem a nalejeme do vymazané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Piškotový korpus: Do mísy nasypeme větší část moučkového cukru a přidáme žloutky a horkou vodu. Šlehačem šleháme až hmota získá bílou barvu a zhoustne ( asi 5 min.) Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme zbývající cukr. Do připravené žloutkové hmoty vmícháme ušlehaný sníh a na závěr vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalejeme do formy a pečeme na 180°C asi 35 min. Korpusy si necháme vychladnout a rozkrojíme. Promažeme Krémem dle chuti a zdobíme marcipánem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ka002 |25. srpna 2013
krásný, 1+ Odpovědět
Lenny |20. srpna 2013
nádhera Odpovědět
daramacho |20. srpna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!