Staňte se našimi fanoušky na:

Dýňová polévka - pálivá

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • hovězí, 1 l vývar
  • mletý špetka koriandr
  • asi 1/2 svazku petrželka
  • mletý špetka římský kmín
  • 2 snítky tymián
  • mletý špetka zázvor
  • Crème fraîche, podle chuti
  • 2-3 lžíce zakysaná smetana
  • omáčka Hot salsa , 3 lžíce
  • 2 ks cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 1/2 kg dýně
  • zelené, 2 ks feferonky
  • 1 ks mrkev

Pracovní postup:

Dýni necháme okapat v cedníku. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Feferonky omyjeme, rozkrojíme napůl, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm dýni s ostatní zeleninou a česnekem. Vše zalijeme hovězím vývarem, hojně dochutíme kořením a salsou a povaříme cca osm minut. Opereme a osušíme tymián i petrželku. Z tymiánu otrháme jednotlivé lístky, petrželku nasekáme nadrobno. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přimícháme smetanu, creme fraiche, bylinky a vše ještě dochutíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!