Dýni rozpůlíme, lžící vyjmeme semena s měkkým středem, dýni nakrájíme na menší kusy a rozložíme na plech.
Upečeme ji doměkka a necháme ji trochu vychladnout. Pak ji rozmixujeme na kaši, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vzniklo vláčné těsto, které se nelepí.
Z těsta vytvoříme dlouhé válečky, které nakrájíme na stejně velké dílky a nakonec každý kousek zmáčkneme vidličkou.
Gnocchi vhazujeme do vařící vody a vaříme jen krátce, než vyplavou. Pak je ihned vyndáme z hrnce. A servírujeme s hřibovou omáčkou.
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, po chvíli přidáme nakrájené hřiby, osolíme, opepříme a chvíli restujeme doměkka.
Pak omáčku zalijeme smetanou a necháme ji chvilku povaříme, až se smetana zredukuje na hustotu omáčky.