Z očištěné dýně odstraníme jadérka a nahrubo jí nastrouháme. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a toastový chléb nakrájíme na kostičky. Maso, dýni, cibuli, chleba, nasekanou mátu a oregano, nadrobno nakrájený zázvor, vejce a dýňová semínka dáme do mísy. Všechno zalijeme smetanou, osolíme, opepříme oběma pepři a rukama důkladně propracujeme na hladkou směs. Sýr nakrájíme na drobné kostičky, na pánvi rozehřejeme olej a lžící do něj naklademe hromádky dýňové hmoty. Na každou položíme pár kostiček sýra a zakryjeme trochou těsta, osmažíme po obou stranách dozlatova. Stejně osmažíme placičky ze zbytku těsta. Pokládáme je na papírovou utěrku, aby odsála tuk. K placičkám přidáme rukolový salát s rajčátky.