Z mouky, vajec a oleje vypracujeme vláčné těsto. Pokud je potřeba, přidáme trochu studené vody.Těsto necháme odležet zabalené ve fólii. Zralou dýni rozkrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme, potřeme máslem a v troubě při 180 °C pečeme 35-45 minut a poté propasírujeme. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle se zázvorem. Přimícháme k ní propasírovanou dýni, ochutíme, vydusíme přebytečnou tekutinu a necháme vychladnout. Těsto vyválíme na tenké plátky. Vykrájíme z něj čtverce, potřeme je rozšlehaným vejcem a naplníme dýňovou náplní. Tortelíny pečlivě uzavřeme a vaříme v osolené vodě 3-4 minuty. Čerstvé máslo rozpustíme na pánvi. Uvařené tortelínky vložíme do másla, přidáme šalvěj nakrájenou na nudličky a třešňová rajčátka. Zasypeme je nastrouhaným parmazánem a podáváme.