Koláčové těsto: 150g polohrubé mouky, 100g celozrnné mouky, špetka soli, citronová kůra nastrouhaná z 1/2 citrónu, 125g másla, 1 vejce, 1 lžíce sladidla na pečení (nebo 2 lžíce třtinového cukru) Koláčová náplň: 1 menší dýně Hokkaidó, 2 vejce, 3 lžíce javorového sirupu (kdyžnemáme, dáme pouze med), 1 hrnek dýňové dřeně, 2 lžíce medu, 2 lžíce kysané smetany, šťáva z 1/2 citronu, špetka skořice, hrst směsi ořechů, malý sáček sušených meruněk Promícháme všechny suché ingredience v míse a přidáme rozkrájené máslo na plátky a vejce. Rukama prohněteme v míse a potom na pracovní desce propracujeme a těsto necháme odpočinout v chladu. Mezitím připravíme koláčovou náplň. Dýni rozporcujeme, oloupeme slupku, odstraníme semena a uvaříme v malém množství vody. Po 20 minutách slijeme vodu, dýni rozmačkáme na pyré a necháme vychladnout. Poté osladíme javorovým sirupem a medem, přidáme špetku skořice, šťávu z půlky citrónu a 2 lžíce créme fraiche. Do směsi vyklepneme 2 vejce a prošleháme do hladkého krému ruční metlou. Koláčovou formu vymažeme máslem, event. jiným vhodným tukem a těstem vyložíme formu (prům.28 cm). Vytvarujeme prsty vyšší okraje a těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Sušené meruňky překrájíme na drobnější kousky a ořechy nasekáme na hrubo. Meruňky i ořechy vhodíme na těsto a přelijeme dýňovou náplní. Koláč dáme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme rovných 40 minut.