Na pomoučeném válu vyválejte těsto na sílu asi 1 cm. Přendejte do koláčové formy a prsty přimáčkněte k okrajům (přebytečné těsto odkrojte). Vidličkou propíchejte těsto na dně formy a přidejte fazole jako zátěž. Pečtě asi 12 minut na 180°C, vyndejte z trouby, odstraňte fazole a potřete rozšlehaným žloutkem. Dejte znovu péct na 5 minut, pak nechte na mřížce vychladnout. Oloupanou dýni zbavenou jadérek a rozkrojenou napůl dejte na plech nebo do pekáče, zakryjte alobalem a pečte asi hodinu, dokud nezměkne. Lžící vydlabejte vnitřek a rozmixujte na jemné pyré. V hrnci smíchejte šlehačku, cukr, koření a za stálého míchání ohřejte, přidejte dýňové pyré a ještě chvíli povařte. Odstavte z plotny a nechte vychladnout. Vejce vyšlehejte a pomalu přimíchávejte dýňové pyré, vymíchejte do hladkého krému, ten přelijte do vychladlého těsta a pečte ještě asi 30 minut. Hotový necháme vychladnout a poprášíme cukrem. Ozdobit můžeme skořicovými lusky, nebo ořechy, mandlemi, semínky i šlehačkou.