Červenou cibuli oloupeme a potom ostrým nožem nakrájíme na plátky. Nasypeme do hrnce a podusíme na trošce másla. Vsypeme přírodní hnědý cukr, přilijeme bílý vinný ocet, ochutíme solí i pepřem a redukujeme na mírném ohni, až je džem přiměřeně hustý. Na závěr zalijeme likérem Chambord, ještě asi minutku mícháme a pak hrnec sundáme ze sporáku. Během přípravy džemu si připravíme sklenice, které dobře vymyjeme horkou vodou včetně víček a pak usušíme. Uvařený džem nalijeme naběračkou do připravených sklenic a ihned uzavřeme víčkem. Pak sklenice otočíme dnem vzhůru a postavíme víčkem na utěrku. Takto necháme džem zchladit. Jak džem chladne a zmenšuje svůj objem, zakonzervuje se. Džem z nasládlé červené cibule je výbornou a efektní přílohou k různým druhům paštik, grilovaným masům a podobně. Po otevření sklenice skladujeme v chladničce.