Vinohradské zelí
100
2
4
Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky, rajčata necháme zvlášť, ostatní včetně natě smícháme, osolíme, opepříme a zalijeme 0,5 dl oleje. Zapékací mísu vymažeme olejem, dno přikryjeme plátky rajčat, na ně urovnáme vrstvu zeleniny a poté nakrájené maso, znovu rajčata, nasypeme trochu spařené a propláchnuté rýže, znovu zeleninu a navrch opět rajčata. Vše zalijeme sklenicí vody. Je-li maso příliš libové, nalijeme navrch ještě 2-3 lžíce oleje. Takto připravený džuveč vložíme do předehřáté trouby a pečeme zvolna asi 2 hodiny při 180˚C. V polovině pečení přidáme navrch několik rozkrájených rajčat. Na stůl neseme v nádobě, v níž jsme džuveč pekli, asi tak 10 minut po upečení.