Staňte se našimi fanoušky na:

Éclairs s vanilkovou šlehačkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 lžíce cukr moučka
  • 45 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 2 celá vejce
  • voda
  • vanilkový extrakt, 1 lžička
  • 50 g máslo
  • ke šlehání 33 %, 200 ml smetana
  • hořká 70% kakaa, 100 g čokoláda
  • holandské, 20 g kakao

Pracovní postup:

V hrnci ohřejeme 120ml vody, přidáme máslo a necháme rozpustit. Mouku prosejeme s kakaem a solí. Vodu s máslem přivedeme k varu a vmícháme mouku. Mícháme dokud se těsto nezačne "odpalovat" (hotové se nelepí na stěny ani vařečku). Těsto vařečkou rozdělíme na kousky a necháme zchladnout. Přidáme vejce a vyšleháme na těsto v podobě pasty, naplníme zdobící sáček a na pečící papír děláme asi 10 cm dlouhé tyčinky. Pečeme 12-15 minut na 200°C, pak teplotu snížíme na 170°C a necháme ještě asi 10 minut dopéct. Během pečení neotvíráme troubu (těsto by spadlo). Éclairky vyndáme a z boku do každé uděláme špejlí dírku, aby mohla uniknout pára. Smetanu vyšleháme s vanilkou a cukrem. Nastrouháme asi 2 lžíce čokolády, zbytek rozpustíme. Vychladlé éclairs rozřízneme a naplníme šlehačkou, horní část namáčíme do čokolády, přiklopíme a posypeme strouhanou čokoládou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Pavluška |23. dubna 2017
Líbí, s kakaem odpalované jsem ještě nedělala :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!