Staňte se našimi fanoušky na:

Efektní řízky

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Řízky naklepeme osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran. Položíme jeden vedle druhého do zapékací misky. Oddělíme bílky od žloutků a to tak, že jeden žloutek vložíme do jedné misky, nebo šálku. S bílků ušleháme pevný sníh, kterým pokryjeme každý řízek. Doprostřed sněhu vyhloubíme důlek a do něho umístíme žloutek. Maličko přisolíme připepříme, případně ozdobíme špetkou mleté papriky a dáme do předehřáté trouby zapéci a tak dlouho než žloutky zhoustnou a sníh zrůžoví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Klára 3 |19. ledna 2014
ukládám :-D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!