TĚSTO: 200g hladké mouky,1 žloutek, sůl,80g moučkového cukru,100g Hery,hr.mouka na formu NÁPLŇ: 750g jablek,125g mletých mandlí,125g moučkové cukru,1-2 lžičky mleté skořice,3 bílky DOKONČENÍ: 250ml mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 60g moučkového cukru, 250ml šlehačky,1 lžíce mleté skořice Omytá jablka bez jádřince vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 40 minut při 180°. Pak rozmixujeme na pyré, přidáme mandle, cukr, skořici a sníh z bílků. Z mouky, žloutku, špetky soli, cukru a pokrájené Hery vypracujeme těsto a dáme na 30 minut ho uložíme do chladničky. Těstem vyložíme dno i stěny formy, naplníme jablečnou směsí a hodinu pečeme při teplotě 170°, upečené necháme vychladnout. Uvaříme pudink a vmícháme do něj vyšlehanou šlehačku, dort potřeme krémem. Z papíru vystříháme proužky a poskládáme je na dort do mřížky. Dort poprášíme skořicí a proužky papíru odstraníme. Můžeme ještě dozdobit plátky mandlí po obvodu dortu.