Mandlové lupínky opražíme, aby se nepřipálily a získaly na obou stranách zlatavou barvu, občas je promícháme. Mango oloupeme, rozřízneme napůl a odstraníme pecku, dužinu nakrájíme na tenké plátky, papáje dobře omyjeme, osušíme a rozkrojíme napůl, lžící odstraníme jadýrka, opatrně vydlabeme dužinu tak, abychom z neporušené slupky získali "mističku". Dužinu nakrájíme na větší kostky, pomeranč a grep oloupeme, pečlivě odstraníme bílou blanku a nakrájíme jednotlivé měsíčky na kousky. Šťávu, která vytekla při krájení ovoce, uschováme v misce. Jahody rozkrojíme na 1/4-tiny. Ovoce společně promícháme a přilijeme šťávu z citrusů. Salát dáme vychladit do lednice cca na hodinu. Pak vezmeme "mističky" z papájí a naplníme je ovocem. Salát posypeme opraženými mandlovými lupínky a dozdobíme mochyní. POZNÁMKA: Physalis, Mochyně peruánská (alias:Židovská třešeň, Kapská srstka, Ananasová třešeň, Zemní třešeň, Měchýřovitá třešeň) Šťavnatá, sladkokyselá a příjemně kořeněná chuť, vzdáleně připomína ananas, ale těžko ji s něčím srovnávat. Kalich se odstraní a jí se bobule. Physalis se také suší, vyrábí se z něj jam, ... NEZRALÉ PLODY, STEJNĚ JAKO ZBYTEK ROSTLINY JSOU JEDOVATÉ! P l o d : Zelenožlutá až žlutooranžová třešnička uzavřena v papírově tenkém, zveličeném a měchýřovitě nafouklém žebrovaném kalichu, který má po uzrání šedozelenou barvu. Dužina mochyně má osvěžující sladkokyselou chuť s mimořádně jemným aróma. Nachází se v ní velké množství malých, měkkých a jedlých zrnek. Physalis obsahuje až 30 mg vitamínu C ve 100 g, provitamín A, z minerálních látek především draslík, fosfor, vápník a další prvky. Sto gramu dřeni má energetickou hodnotu 240 - 250 KJ (cca 60 Kcal).