Staňte se našimi fanoušky na:

Extra krůtí řízky

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Opláchnuté a osušené maso dáme do pekáče kůží nahoru. Smícháme sůl, cayenský pepř, olej a maso potřeme. Stehna pečeme cca 30 minut na střední teplotu. Mezitím scedíme rajčata a překrájíme, očištěné zelí bez košťálu nakrájíme na proužky. Oloupané cibule nakrájíme na vělší kostky a společně s proužky zelí je rozdělíme kolem předpečeného masa. Dochutíme kmínem, solí i oběma druhy pepře. Podlijeme vývarem a pečeme asi 50 minut, až je maso měkké. Na upravené míse ozdobíme petrželkou. Jako příloha se hodí opečené brambory nebo smažené krokety. Pokud nemáme rádi zelí, můžeme je nahradit např. květákem nebo brokolicí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!