Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Pod tekoucí vodou omyjte 8 smržů a dobře je očistěte. (POZOR - hmyz může být ukrytý i v dutině klobouku a mohlo by to ovlivnit chuť nádivky!!) Pak odkrojte třeně a kloboučky naplňte nádivkou. Plodnice naplňte a zapečte na másle v mírně vyhřáté troubě. Během pečení polévejte šťávou, kterou houby pustí. Příloha - rýže s jarním salátem. NÁDIVKA Odkrojené třeně a zbylé dva omyté smrže nakrájejte nadrobno a duste s nakrájenou cibulí na másle. Jakmile budou houby měkké, osolte a opepřete, přidejte nakrájenou uzeninu (šunku, šál, debrecínku, měkký salám ap.), vejce a nasekanou petrželku. Zamíchejte a asi 3 minuty ještě zahřívejte, aby směs mírně ztuhla a šla plnit do připravených klobouků.