Staňte se našimi fanoušky na:

Falafel 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Cizrnu na deset až dvanáct hodin namočte do vody. Poté ji slijte a zhruba hodinu povařte v nové vodě. Důkladně sceďte, nechte zchladnout a pak ji spolu s nasekanou jarní cibulkou, citronovou šťávou i kůrou, rozetřetnými stroužky česneku, kmínem, koriandrem a chilli rozmixujte. Osolte a opepřete podle chuti a nechte směs chvilku odpočinout. Přidejte mouku a vejce a navlhčenýma rukama tvarujte karbanátky. Ty osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pita chleby výdy rozřízněte, dovnitř dejte čerstvé listy salátu, kolečka červené cibule, dva až tři falafely a přelijte jogurtovým dresinkem. Jogurtový dresink 4 lžíce hustého řeckého jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 - 2 větší stroužky česneku, rozmělněné nožem, centimetrový kousek zázvoru, jemně nastrouhaný, hrst čerstvého koriandru, nasekaného najemno Všechny ingredience smíchejte a dejte na chvíli odpočinout do lednice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!