Cizrnu na deset až dvanáct hodin namočte do vody. Poté ji slijte a zhruba hodinu povařte v nové vodě. Důkladně sceďte, nechte zchladnout a pak ji spolu s nasekanou jarní cibulkou, citronovou šťávou i kůrou, rozetřetnými stroužky česneku, kmínem, koriandrem a chilli rozmixujte. Osolte a opepřete podle chuti a nechte směs chvilku odpočinout. Přidejte mouku a vejce a navlhčenýma rukama tvarujte karbanátky. Ty osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pita chleby výdy rozřízněte, dovnitř dejte čerstvé listy salátu, kolečka červené cibule, dva až tři falafely a přelijte jogurtovým dresinkem. Jogurtový dresink 4 lžíce hustého řeckého jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 - 2 větší stroužky česneku, rozmělněné nožem, centimetrový kousek zázvoru, jemně nastrouhaný, hrst čerstvého koriandru, nasekaného najemno Všechny ingredience smíchejte a dejte na chvíli odpočinout do lednice.