Hrách nechte okapat a rozemelte ho v mixéru (popřípadě v mlýnku) s nakrájenou čili, asafoetidou, práškem do pečiva a 1 čl soli, až se vytvoří hladká pasta. Přidejte trochu vody a dobře propracujte, až je tak lehká, že jedna kapka bude plavat na vodě. Nechte stranou. Uchovejte 1/2 čl soli a zbytek rozpusťte v horké vodě. Na pánvi rozehřejte ghí nebo rostlinný olej, vkládejte kousky těsta a smažte je po všech stranách. Po osmažení falafely nechte okapat a vložte je do slané vody, aby nasákly. Po 20 až 30 minutách, když se začínají světle zabarvovat, falafely vyndejte a z každé z nich jemně vymáčkněte přebytečnou vodu. Umístěte je na mísu a přelijte jogurtem smíchaným s 1/2 čl soli. Nakonec vše posypte mletým kmínem.