V masovém mlýnku na malé šajbě pomeleme do mísy na jemno kuřecí jatérka a postupně do ní přidáme všechny suroviny. Pořádně je rozmícháme, aby byly dokonale hladké. Před tím, než přidáme tuk, necháme jej poněkud roztopit, aby byl tekutý, ale ne horký. V tom případě jej mírně ochladíme. Hotovou směs rozdělíme stejnoměrně do dvou mikrotenových sáčků, které uvážeme volněji, protože při vaření se zvětší objem. Nato každý sáček pro jistotu vsuneme do dalšího. Sáčky se směsí vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme minutku projít varem. Poté snížíme teplotu a pomalu vaříme 2 hodiny. Po této době je jatýrka každopádně dobře uvařená a voňavá. Hotová játra vyjmeme na talíř, sáčky odstraníme a necháme chvíli odpočinout. Podle vlastní chuti a úvahy můžeme podávat za tepla i za studena. Přeji Vám dobrou chuť. Poznámka : Zkoušela jsem játra se všemi zde uvedenými ingrediencemi upéct v srnčím hřbetě, - je to sice o polovinu rychlejší, ale i když je moc dobrá, chuťově se vůbec nedá srovnat. Je oproti té uvařené poměrně suchá, bez výrazné specifické vůně a chutě pravé husí játry.