Staňte se našimi fanoušky na:

Falešná svíčková omáčka

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechnu zeleninu očistíme a cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. Na másle orestujeme zeleninu do světle hněda. Maso omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Orestovanou zeleninu vyjmeme a do výpeku přidáme olej, na němž opečeme maso ze všech stran. Pak maso přendáme do pekáčku, přilijeme výpek, obložíme zeleninou, přidáme koření a citron. Podlijeme trochou masového vývaru a přikryté dusíme v troubě, až je maso skoro měkké. Pak pekáček necháme odkrytý a pečeme ještě 20 minut. Maso zabalíme do alobalu a uchováme v teple. Z výpeku vyndáme kuličky koření, bobkový list a citron. Zbytek rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Omáčku sejmeme z ohně, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Podáváme s houskovými noky nebo knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |5. srpna 2013
dobré Odpovědět
daramacho |5. srpna 2013
dobré Odpovědět
oliv |3. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!