Všechnu zeleninu očistíme a cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. Na másle orestujeme zeleninu do světle hněda. Maso omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Orestovanou zeleninu vyjmeme a do výpeku přidáme olej, na němž opečeme maso ze všech stran. Pak maso přendáme do pekáčku, přilijeme výpek, obložíme zeleninou, přidáme koření a citron. Podlijeme trochou masového vývaru a přikryté dusíme v troubě, až je maso skoro měkké. Pak pekáček necháme odkrytý a pečeme ještě 20 minut. Maso zabalíme do alobalu a uchováme v teple. Z výpeku vyndáme kuličky koření, bobkový list a citron. Zbytek rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Omáčku sejmeme z ohně, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Podáváme s houskovými noky nebo knedlíky.