Staňte se našimi fanoušky na:

Falešný steak

Autor receptu: Proxi (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ne každý si může dovolit svíčkovou na steak. Nám se na "steak" osvědčila takřka každá flákota - ať hovězí, či vepřová - krkovice, plec či pečeně s kostí, zadní hovězí a pod. Pro nás je to dobrota, rozhodně neříkám, že to plně nahradí pravý steak ;-) Klasy vložíme do osolené vody a dáme vařit (nechte vařit po celou dobu přípravy masa). Dva plátky masa (asi po 200g) jemně naklepeme ostrou hranou nože. Na rozpáleném oleji je zprudka osmažíme z obou stran (asi půl minutky), osolíme, opepříme, přidáme sojovou omáčku, trochu rajského protlaku - když ho máme - dále prolisovaný česnek a chilli omáčku dle chuti. Podlijeme vývarem a pečeme pod pokličkou doměkka. Před koncem pečení zahustíme solamylem. Maso podáváme s osoleným kukuřičným klasem a opečenými brambory (Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme ve vodě, necháme okapat, opečeme na pánvi v oleji, posypeme kořením) přelité sosem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!