Ve šlehači vyšleháme máslo, vejce, žloutky, oba cukry, sůl a citronovou kůru, až vznikne hustá pěna (světle žlutá). Pak zašleháme ocet, aroma, rum a smetanu, nakonec po částech přidáváme mouku a připravíme tužší těsto, které rukama důkladně propracujeme. Podle potřeby můžeme přidat mouku, aby vzniklo pružné těsto, ve kterém se začnou tvořit bubliny. Těsto rozdělíme na poloviny, zabalíme do fólie a necháme asi 20 minut odpočinout. Jednu část rozválíme na tenký asi 3 mm silný obdélník. Pomocí rádýlka nakrájíme zhruba 2 cm široké pruhy, asi 8-10 cm dlouhé. Oba konce diagonálně odkrojíme a střed každého pruhu podélně prořízneme, asi 2,5 cm. Tímto otvorem protáhneme jeden konec pruhu, takže budou pokroucené. Faworki rozložíme na pracovní desku a zakryjeme fólií, aby neoschli. Takto pokračujeme i s další částí těsta. Ve fritéze (nebo kastrolu) rozehřejeme tuk na 190 °C. Postupně vkládáme Faworki, které smažíme z každé strany dorůžova asi 2 minuty. Smažené cukroví vyndáme, odsajeme přebytečný tuk a pocukrujeme.