Staňte se našimi fanoušky na:

Fazolajda

Autor receptu: lucie.ruliskova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Stojí v ní lžíce. Čtvrt kila fazolí namočíme večer do studené vody, ráno vodu slijeme a na fazole nalijeme dva litry čisté vody. Dáme na 20 minut vařit a přidáme tři mrkve, kousek celeru a petržel nakrájené na kostičky, dva stroužky česneku a snítku libečku. Vaříme 15 minut a přidáme rozmíchanou jíšku usmaženou ze dvou lžic másla a tří lžic celozrnné mouky, vaříme dalších 5 minut, osolíme a vsypeme dvě plné hrsti strouhání: rozšleháme 1 vejce a postupně přimícháváme až 200 g hrubé mouky. Zpracujeme tuhé soudržné těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle a necháme na vále proschnout. Vaříme v polévce 3 minuty. Pokud nám strouhání zbude, pořádně ho usušíme a uchováme na příště. Polévku odstavíme a vmícháme sekanou petrželku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Peťa:-) |15. června 2013
mám velmi rád Odpovědět
lucie.d.adamkova|23. března 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!