FAZOLKY PO SLOVENSKU 1kg fazol.lusků, 3 cibule, 4 rajčata, 100g oleje, mletá paprika, hl.mouka, sůl, kopr, petrželka Očištěné fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na větší kousky a dáme na zpěněnou pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, lžičku papriky, rozsekaný kopr a dusíme na mírném ohni do změknutí. Pak rozkvedláme v troše vody 1-2 lžíce mouky, fazolky zahustíme a povaříme ještě 10 minut. Osolíme až ke konci, na talíři posypeme petrželkou. Příloha: brambory nebo pečivo. FAZOLOVÝ SALÁT 2 plechovky fazolí, 2 šálky nakrájené petrželky, 1/2 lžíčky kmínu, 2 nakrájené červené cibule, 1/2 šálku červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 mango nebo papáya V misce smícháme fazole, petrželku, kmín a cibuli, přelijeme zálivkou z oleje a vinného octa, promícháme. Podáváme s kousky manga nebo papáyi.