Do jednoho kastrůlku vylijeme čili fazole, zalejeme malým množstvím vody a necháme jen mírně probublat. Přidáme čili a podle chuti sůl a pepř. Do druhého kastrůlku nalijeme propláchnuté červené fazole, zalijeme malým množstvím vody a necháme také jen probublat, aby se nám nerozvařily. Oba dva kastrůlky zahustíme zásmažkou z jedné cibule, trochy oleje a hladké mouky a provaříme. Červené fazole dochutíme octem a cukrem. Na talíř si dáme naběračku čevených fazolí a naběračku bílých fazolí. Opečeme si 2 klobásky a usmažíme 2 volská oka. Na čili fazole si dáme opečenou klobásku, na sladkokyselé fazole si dáme volské oko. Podáváme s chlebem. Do bílých fazolí: Trošičku vody, cca lžíce čili, sůl, pepř podle chuti. Do červených fazolí: trošičku vody, lžička cukru, lžička octu, sůl, pepř podle chuti. Do obou směsí stejně: 1 menší cibule, trochu oleje, trocha hladké mouky na zahuštění.-Zásmažku rozdělíme do obou fazolí stejným dílem. Dále potřebujeme: 2 vejce a 2 malé klobásy podle vlastního uvážení a chuti. Může být i párek.