Fazole namočíme přes noc (nejlépe na 24 hodin) a druhý den vaříme v dvojnásobném množství vody s řasou kombu a bobkovým listem v papiňáku 45 minut. Těstoviny uvaříme ve vodě se solí dle návodu. Po uvaření slijeme a rychle propláchneme studenou vodou, uchováme v teple. Zpěníme na bio sezamovém oleji proužky cibule s plátky jednoho stroužku česneku a kolečky pórku. Vmícháme pokrájené kopřivy (sbíráme vrcholky kopřiv před květem), podlijeme troškou vody, přidáme tamari omáčku, osolíme a dusíme 5 minut. Přidáme uvařené fazole a dusíme dalších 5 minut. Necháme odejít přebytečnou vodu párou a na konec vmícháme prolisovaný stroužek česneku. Fazole podáváme s těstovinami, zelenými natěmi a kvašenou zeleninou.