Staňte se našimi fanoušky na:

Fazole na kopřivách a pórku

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Fazole namočíme přes noc (nejlépe na 24 hodin) a druhý den vaříme v dvojnásobném množství vody s řasou kombu a bobkovým listem v papiňáku 45 minut. Těstoviny uvaříme ve vodě se solí dle návodu. Po uvaření slijeme a rychle propláchneme studenou vodou, uchováme v teple. Zpěníme na bio sezamovém oleji proužky cibule s plátky jednoho stroužku česneku a kolečky pórku. Vmícháme pokrájené kopřivy (sbíráme vrcholky kopřiv před květem), podlijeme troškou vody, přidáme tamari omáčku, osolíme a dusíme 5 minut. Přidáme uvařené fazole a dusíme dalších 5 minut. Necháme odejít přebytečnou vodu párou a na konec vmícháme prolisovaný stroužek česneku. Fazole podáváme s těstovinami, zelenými natěmi a kvašenou zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |14. září 2013
:) Odpovědět
josifek |13. září 2013
Ukládám Odpovědět
b* |13. září 2013
like Odpovědět
E- |13. září 2013
parádní Odpovědět
kuchticek |12. září 2013
fajn Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!