Staňte se našimi fanoušky na:

Fazole s vejci

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibule oloupeme - jednu nasekáme nahrubo, druhou nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Fazole necháme okapat, rajčata rozkrájíme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme fazole, rajčata a česnek, pod pokličkou dusíme asi 4 minuty, podlijeme vývarem a za stálého míchání vaříme cca 7 minut. Pak směs osolíme a opepříme. Zbytek oleje rozpálíme v jiné pánvi a opečeme na něm slaninu a kolečka cibule do křupava. Vyndáme z pánve a udržujeme teplé, ve výpeku usmažíme z vajec volská oka, dochutíme solí pepřem a s fazolovou směsí a opečenou cibulí i slaninou dáme na talíře. Posypeme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!