Staňte se našimi fanoušky na:

Fazolkový krém

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

zdroj: F.O.O.D.

Množství: pro 3-4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 30 min.
Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Brambory a mrkev oškrábejte, nakrájejte a uvařte doměkka. Slijte tak, aby zbyl asi 1 cm vody nad zeleninou. Vývar nevylévejte! Fazolky omyjte a vhoďte do vroucí vody, vařte asi 5 minut do měkka a pak je přidejte k mrkvi a bramborám.
  2. Všechno rozmixujte na hladký krém a vmíchejte 300 ml smetany, podle potřeby i trochu slitého vývaru, ochuťte kořením, solí a pepřem. Podle potřeby znovu rozmixujte.
  3. Plátky slaniny opečte dokřupava a polévku ozdobte slaninou, trochou smetany a petrželí. Podávejte s plátky chleba.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!