Staňte se našimi fanoušky na:

Fazolky nakyselo

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zmrazené či sterilované fazolky, (kdo má možnost doma vypěstovat - dávám pak přednost žluté odrůdě - je jemnější), uvaříme ve vodě téměř do měkka. Sterilované fazolky již jsou ochucené , mražené či čerstvé osolíme a okyselíme hned na začátku vaření, aby nasákly chuť dovnitř. Když jsou téměř měkké, nalijeme mléko, rozkvedlanou mouku a nakonec smetanu. Dochutíme octem, solí a cukrem podle chuti. Podáváme s bramborem a vařenými vejci natvrdo, hodí se i vařené hovězí maso.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tynkachz |6. řijna 2013
vyzkouším to. Zkoušela jsem z kupovaných sterilovaných a nebylo to nic moc Odpovědět
Dessyna |4. září 2013
oblíbený recept Odpovědět
jobovab |4. září 2013
chutné Odpovědět
milmach |4. září 2013
dobré Odpovědět
allys89 |3. září 2013
stará dobrá klasika :) Odpovědět
Jana 9|29. ledna 2014
vyzkouším,fazolky moc nedělám,ale tohle mě zaujalo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!