Boršč 1
100
1
2
Z másla a hladké mouky uděláme (světlou) jíšku a zalijeme ji litrem vody a metlou rozmícháme. Přidáme bramborákové koření (můžete i víc než 3 lžičky) a když začne voda vřít, rozmačkáme mezi prsty asi půl masoxu (obyčejný, podle chuti). Povaříme a mezitím si připravíme smetanu do mističky a podle hustoty polévky přidáme hrubou mouku a maličko studené vody, rozmícháme. Zahustíme směsí ze smetany a mouky, polévka musí vřít. Mícháme metlou, aby nevznikly hrudky, vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Nakonec vyklopíme celou konzervu fazolí (pozor nesmí být v tomatové omáčce) i s vodou uvnitř - nevyléváme. Zamícháme a necháme pár minut povařit a je hotovo. Dobrou chuť.