Chutné - španělské Gazpacho
30
4
0
Fazole propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Saturejku (tymián, petrželku) omyjeme, dobře osušíme a svážeme do kytičky. Česnek oloupeme. Fazole zalijeme vývarem a se saturejkou (s tymiánem, petrželkou) a česnekem přivedeme k varu. Při mírném žáru vaříme asi 15 minut. Saturejku (tymián, petrželku) vyjmeme. Polévku rozšleháme v mixéru nebo tyčovým mixérem, ochutíme solí, pepřem a balzamicovým octem. Kozí sýr nakrájíme na kousky a pozvolna prohřejeme v polévce. Polévku podáváme teplou. Když nám zbyla čerstvá saturejka (petrželka, tymián), nasypeme ji na polévku. Svěží vůně saturejky (tymiánu,petrželky) vynikajícím způsobem doladí trpce kořeněné aroma polévky.