Staňte se našimi fanoušky na:

Fazolová polévka z bílých fazolí

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Asi 4 hodiny je vaříme téměř doměkka ve vodě, v níž byly namočeny. Ke konci varu přidáme zeleninu, cibuli a rajčatový protlak, světlou jíšku z tuku a mouky a vaříme, až fazole a zelenina změknou. Poté polévku prolisujeme nebo rozmixujeme, osolíme, ochutíme masoxem, česnekem, několika kapkami octa a mletou sladkou paprikou. Zjemníme mlékem a necháme přejít varem. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!