Filé necháme rozmrazit a papírovou utěrkou ho osušíme. Všechny přísady na marinádu promícháme, filé naskládáme do marinády a marinujeme alespoň 2 hodiny. Marinované filé přemístíme do pekáčku vyloženým pečícím papírem, poklademe plátky citronů a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 20 až 30 minut. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a připravíme si dva hrnce, do kterých brambory rozdělíme. Do jednoho hrnce dáme oloupanou a nakrájenou mrkev na stejně velké kousky jako brambory a do druhého hrnce dáme hrášek - do obou hrnců nalejeme vodu cca 3 cm nad brambory se zeleninou, osolíme ( po 1 lžičce ) a uvaříme do měkka. Oba hrnce si slejeme a brambory se zeleninou rozmixujeme. Pyré můžeme dosolit.