Bifteky osolíme, opepříme a pokapeme částí oleje. Rozpálíme pánev, vlijeme do ní zbytek oleje a maso opečeme ze všech stran. Odstavíme pánev z ohně a k masu přidáme rozmarýn, tymián a máslo. Pak pánev vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a maso dopékáme 12 minut. Následně pánev vyjmeme z trouby a maso uchováme v teple. Do pánve s výpekem přilijeme víno, ve kterém jsme povařili zelený pepř. Krátce jej svaříme, přilijeme koňak a červené víno. Přidáme zelený pepř a rozpustíme malý kousek másla. Odstavíme a vmícháme vyšlehanou smetanu. Na druhé pánvi rozpustíme máslo, přilijeme vývar a prohřejeme v něm předvařenou zeleninu. Biftek servírujeme s gratinovanými bramborami, teplou zeleninou a pepřovou omáčkou.