Staňte se našimi fanoušky na:

Filety Wellington s houbovou náplní

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 svazek petrželky (nasekané)
  • 1 lžička smetany ke šlehání
  • 450 g listového těsta (1 balení - 6 plátků)
  • 40 g másla
  • 250 g šalotky
  • 600 g žampionů
  • 3 lžíce brandy
  • 2 - 3 lžíce hladké mouky
  • 2 - 3 lžíce oleje (rostlinného)
  • 1 vejce
  • 1 kg hovězí svíčkové

Pracovní postup:

Houby a šalotku nakrájené nadrobno restujte ve 20g tuku, dokud se z nich neodpaří tekutina. Podlijte brandy a přidejte usekanou petrželku. Okořeňte muškátem, osolte a opepřete, nechte vychladnout. Filety 10-15 minut restujte na oleji, osolte, opeřete a nechte maso trochu vychladnout. Položte na sebe 5 plátků rozmrazeného listového těsta a vyválejte z něj čtverec (35x35 cm). Okraje těsta potřete bílkem, posypte ho moukou a trochou hub. Na těsto položte maso a na ně trochu houbové nádivky a pevně přitlačte. Všechno pečlivě zabalte do těsta. okraje potřené bílkem pořádně spojte. Zbytek těsta vyválejte a poklaďte houbami. Zabalené maso položte na plech s papírem na pečení. Smíchejte žloutek se šlehačkou a směsí potřete zabalené filety. V předehřáté troubě na 200°C pečte maso asi 25-30 minut (podle typu trouby). Houby na těstě potřete rozmíchaným žloutkem a zhruba po 15 minutách jimi posypte filety.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!