Staňte se našimi fanoušky na:

Fish & Chips a pyré

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrášek s mátou zalijeme vodou a zlehka dusíme 5-8 minut. Vodu slijeme, přidáme máslo, sůl, pepř, smetanu a vymícháme dohladka. Dochutíme citronovou šťávou a udržujeme v teple. Mouku nasypeme s práškem do pečiva přes síto do mixovací mísy a přidáme vychlazené pivo. Vyšleháme na hladké těsto (asi jako je řidší šlehačka). Filety osolíme, poprášíme moukou, můžeme i lehce opepřit a pak namáčíme v těstíčku. Necháme lehce okapat a smažíme zprudka v rozpáleném oleji nebo fritéze cca 4-5 minut, dokud není těstíčko zlaté. Podáváme s domácími hranolky zakápnutými octem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!