Staňte se našimi fanoušky na:

Flíčky domácí

Autor receptu: Majk (24 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosejeme, přidáme vejce a vodu a uděláme těsto. Těsto lehce vyválíme a placku necháme proschnout. Po oschnutí svineme do válečku a nakrájíme na části. Kusy těsta nakrájíme asi na půl cm široké pásky, z nichž pak krájíme čtverečky. Ihned po nakrájení je rozházíme po vále. Čtverečky vložíme do vařící osolené vody a po vyplavání na povrch je procedíme a prolijeme studenou vodou a trochou vývaru nebo oleje, aby se neslepily. Jsou-li nudlové čtverečky určeny do zahuštěné polévky, uvaříme je v polévce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |22. května 2013
domácí mám nejraději, z obchodu máme těstoviny málo kdy, jen kolínka a špagety Odpovědět
freya |5. května 2013
také vyzkouším Odpovědět
Aidel |9. března 2013
Kam se hrabou kupované :) Odpovědět
kyschu |1. ledna 2013
vyzkouším... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!